پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
با مزایا و امکانات خانه هوشمند آشنا شوید!
نوشته شده در شنبه 31 شهريور 1397
بازدید : 726
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

قصد ما در این مقاله بررسی مزایا و امکاناتی است که در یک خانه هوشمند نسبت به یک خانه معمولی وجود دارد. خانه هوشمند امروزه به عنوان یکی از بخش های مهم سیستم کلی مدیریت ساختمان bms  محسوب می گردد، که تمرکز در زمینه های بهینه سازی در مصرف انرژی، ایجاد آرامش و امنیت و ایجاد بستری مبتنی برآسایش و فراهم کردن شرایطی که سهولت درکنترل از پیامدهای آن است، از اهداف اصلی این سیسستم است.

مجموع اقداماتی که در راستای ایجاد آرامش و امنیت برای کاربران خانه هوشمند انجام می پذیرد:

  • کنترل هوشمند روشنایی‌ها و سیستم سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع با توجه به حضور افراد در محیط
  • فراهم آوردن نور، دما و رطوبت مطلوب بوسیله مدیریت بهینه تجهیزات
  • شناسایی تجهیزاتی که معیوب هستند و یا میزان مصرف آنها زیاد است
  • مانیتورینگ مصرف انرژی تجهیزات
  • پیک سایی
  • مدیریت هوشمند تجهیزات بر اساس عرضه و تقاضای انرژی

سیستم هوشمند برای ساکنان این امکان را فراهم می­ کند که از تجهیزات به صورت کاربردی تر استفاده نموده و احساس امنیت و آسایش را در آنها افزایش می ­دهد و همچنین می ­تواند موجب صرفه ­جویی در مصرف انرژی گردد. ساختمان های هوشمند با استفاده از یکپارچه نمودن چهار عنصر اصلی مانند سیستم­ ها، ساختار، سرویس و مدیریت همچنین با برقراری ارتباطی پویا میان آنها محیطی مقرون به صرفه را بوجود می آورند.

مجموع اقداماتی که در جهت ایجاد آرامش و امنیت در خانه هوشمند انجام می گردد:

  • افزایش ایمنی ساختمان با استفاده از سیستم‌های اعلام و اطفای حریق
  • افزایش امنیت ساختمان با بهره گیری از سیستم‌های امنیتی و کنترل تردد پیشرفته
  • پایش دقیق فضاهای مهم ساختمان بوسبله استفاده از دوربین‌های مدار بسته و سیستم‌های دزدگیر
  • کنترل خسارات ثانوی ناشی از قطع خودکار گاز، آب و برق ساختمان در هنگام وقوع زلزله

 

مجموع اقداماتی که در راستای سهولت در کنترل خانه هوشمند انجام می گردد:

  • بالا بردن کیفیت زندگی و راندمان کاری با فراهم نمودن نور، دما و رطوبت دلخواه ساکنین
  • کنترل تجهیزات بوسیله گوشی موبایل، تبلت، ریموت کنترل و اینترنت
  • کنترل تجهیزات خانه هوشمند با استفاده از سناریوهای دلخواه
  • امکان مشاهده و نظارت بر وضعیت تجهیزات از طریق نرم افزار
  • فعال و غیر فعال سازی تجهیزات مطابق برنامه زمان بندی

 

خانه‌های هوشمند با هدف ایجاد آسایش و امنیت برای کاربران به سرعت در حال توسعه می باشند. امروزه تکنیک‌های مختلفی برای اتوماسیون ساختمان‌های بزرگ بکار گرفته‌می‌شود از قبیل کنترل نور، کنترل دما، کنترل درها و پنجره‌ها و پرده‌ها و یا سیستم‌های امنیتی و مدار بسته و غیره. علاوه برموارد یاد شده، در خانه‌های هوشمند، کاربرد‌های دیگری نیز از قبیل کنترل سیستم Multimedia، آبیاری گیاهان و حتی غذا دادن به حیوانات خانگی نیز قابل تعریف می باشد.
سیستم ‌های خانه ی هوشمند علاوه بر ایجاد آسایش و امنیت مضاعف درخانه به بهینه‌ سازی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های نگهداری ساختمان نیز کمک شایانی ‌می‌نمایند. ضمناً این سیستم‌ها علاوه بر مخاطبین معمول خود می‌توانند در بهبود کیفیت زندگی سالمندان و معلولان نیز کمک قابل توجهی نمایند.

 

معرفی برخی از مزایای خانه هوشمند

1روشنایی هوشمند

روشنایی بخش ­های مختلف ساختمان با استفاده از سیستم BMS  هوشمند می گردد. که این کنترل روشنایی شامل روشن و خاموش نمودن خودکار آنها، تنظیم سطح نور، کاهش یا افزایش و همچنین تعیین و مشاهده وضعیت آنها و امکان روشن و خاموش نمودن آنها از راه دور و در بیرون از ساختمان می­ باشد.

۲ سیستم­ های حفاظتی و امنیتی

می توان سیستم ­های اعلام و اطفاء حریق، ورود و خروج پرسنل، دوربین مدار بسته و نشتی آب و آب گرفتگی و حفاظت از برق گرفتگی را نیز به سیستم BMS متصل نمود و کنترل آن را به عهده داشت.

 

 

۳ در ، پنجره ، پرده و سایبان

به وسیله سیستم BMS می­ توان این تجهیزات را کنترل و وضعیت آنها را مشاهده نمود و فرمان های لازم را در این خصوص صادر نمود و حتی می­ توان با استفاده از حسگر اثر انگشت یا کارت مغناطیسی علاوه بر ایجاد ایمنی بیشتر به امکان طبقه ­بندی و زمان­ بندی دسترسی نیز اعمال نمود.

۴ سیستم­های سرمایشی و گرمایشی (تهویه مطبوع)

سیستم­ های سرمایشی و گرمایشی می­ توانند شامل تجهیزات مرکزی و تجهیزات محلی باشند، تجهیزات مرکزی که در موتورخانه واقع­ اند مانند چیلر، دیگ آبگرم، پمپ ­های سیستم، برج خنک­ کن و غیره می­ باشد و تجهیزات محلی نیز مانند فن کوئل ها، کولرها و هواسازها می ­باشند. از طریق سیستم BMS می­ توان تجهیزات مرکزی را در زمان های مشخص و از راه دور روشن و خاموش نمود و همچنین با تغییرات شرایط محیطی تغییرات لازم مورد نیاز را اعمال نمود و همچنین این سیستم می­ تواند دمای اتاق ها را بصورت هوشمند کنترل نمود و در صورت عدم حضور افراد نسبت به خاموش نمودن تجهیزات اقدام نماید.

۵ سیستم­های صوتی و تصویری ، تجهیزات اداری

با استفاده از BMS می­ توان امکان استفاده از یک آرشیو مرکزی صوتی را انتخاب و یا جهت اجرای مراسم­ های مختلف حالت­ های از قبل تعریف شده را انتخاب و اجرا نمود و یا تجهیزات اداری را نیز از طریق این سیستم کنترل نمود.

۶ کنترل سیستم  ورود و خروج

در مورد ساختمان های اداری این سیستم می ­تواند ورود و خروج کلیه مهمانان را ثبت و حتی تصویر آنها را ضبط نمود و در ساختمان های مسکونی نیز امکان دریافت تصویر مراجعه کننده بر روی نمایشگر و در صورت عدم حضور ثبت تصویر به همراه زمان مراجعه وجود داشته و حتی در صورت وجود اینترنت امکان برقراری ارتباط با مهمان از راه دور را مهیا سازد.

۷ کنترل تأسیسات استخر،  سونا و جکوزی

این سیستم می­ توانند بطور هوشمند تجهیزات را خاموش و روشن نموده و دستگاه های تصفیه، دما را کنترل کند و در صورت لزومدیگر کنترل های برنامه ریزی شده را نیز صورت دهد.

۸ سیستم­های ارتباطی

پشتیبانی خطوط تلفنی ، پیامگیر و تلفن سانترال نیز از ویژگی­ های این سیستم به شمار می­ رود .

۹ وسایل الکتریکی ساختمان

در ساختمان هوشمند امکان اطلاع یافتن از وضعیت کلیه وسایل الکتریکی ساختمان و کنترل آنها وجود دارد .

۱۰-سیستم آبیاری

آبیاری گیاهان موجود در حیاط و یا داخل ساختمان را بطور خودکار طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام شود. در نتیجه با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان می­ توان ساختمان ها را تا سطح مورد نظر هوشمند نمود هزینه این کار نیز بسته به سطح هوشمند سازی می ­تواند بسیار متفاوت بوده ولی امکان­ پذیر می­ باشد.

 

معرفی برخی مزایای خانه هوشمند

  • کنترل هوشمند و خودکار موجب افزایش امنیت کودکان و رفاه خانواده می گردد.
  • قابلیت کنترل همه چیز از طریق یک مانیتور لمسی
  • ساخت نمایی مدرن و شیک از ساختمان، متناسب با علایق و سلایق شخصی کاربران در هر پروژه
  • ارسال اطلاعات کنترل زمان ورود و خروج کودکان به تلفن همراه والدین در هنگام عدم حضور آن ها
  • کنترل هوشمند میزان نور و روشنایی و طراحی هوشمند نورپردازی ، موسیقی، سرمایش و گرمایش و… برای هر اتاق متناسب با شرایط کاربری آن اتاق
  • امکان طراحی و تعریف سناریوی مختلف برای اتاق ها (اتاق خواب، اتاق کودک، اتاق پذیرایی، آشپزخانه و...)
  • کنترل پرده ها و کرکره ها با سناریو و به صورت ریموت از روی مانیتور لمسی یا اپلیکیشن

گوشی همراه.

  • خاموش و روشن کنترل چراغ ها و تجهیزات و دستگاه های مختلف فقط با یک کنترل از راه دور
  • تغییرسیستم های سنتی ساختمان ها با مدرنترین تکنولوژی روز دنیا بدون تغییر در ساختارکنونی ساختمان.
  • ایجاد محیطی بسیار لوکس و زیبا توام با راحتی و آسایش و اطمینان
  • استفاده از زیباترین تجهیزات، متناسب با نما و دکوراسیون داخلی ساختمان
  • کنترل از راه دور تاسیسات و دستگاه ها توسط موبایل (راه اندازی قبل از حضور) ایجاد سناریوهای انجام همزمان چند کار تنها با فشار دادن یک کلید (سناریوی بیداری،خاموشی،مهمان،تماشای تلویزیون) و...
  • امکان تغییر سیستم، همزمان با تغییر نیازهای ساکنین ، سن افراد و کاربری اتاقها در کمترین زمان و بدون هزینه های اضافی
  • چند برابر کردن ارزش افزوده ساختمان و پاسخگویی به تمام نیاز های ساکنان ساختمان
  • جایگزین نمودن کلیدهای لمسی به جای و کلیدهای سنتی و قدیمی

 

 

 

 

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: کنترل از راه دور , خانه هوشمند , کنترل زیرساخت ها , کنترل انرژی ,



بازدید : 715
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

مفهوم هوشمندسازی و ارتقا کیفیت زندگی شهری در دهه‌های اخیر رویکردهای مختلفی را در ارتباط با توسعه و ارتقاء کیفیت زندگی شهری به همراه داشته است. کیفیت زندگی در بردارنده مفهومی محتوایی، فراگیر، پیچیده و متأثر از عوامل گوناگون از جمله عوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و فضایی می باشد. کیفیت زندگی از دو رویکرد جهانی با قلمروهای اساسی مشخصی تشکیل شده است: درمفهوم اول، به درک کیفیت زندگی که نتیجه آن رضایتمندی از زندگی است پرداخته و در مفهوم دوم، کیفیت زندگی در محیط اجتماعی، اقتصادی وکیفیت محیطی می پردازیم. هوشمندسازی شهر متأثر از دو بعد عینی و ذهنی کیفیت زندگی شهری است. از مولفه های مهم کیفیت زندگی شهری شاخص مشارکت مردمی در زمره این رویکردها برای هوشمندسازی شهر می باشد. هدف از نگارش این تحقیق بررسی تاثیرات شاخص های شهری هوشمند سازی بر کیفیت زندگی شهری می باشد.

امروزه، فناوري هوشمندسازي یکی از مهـم تـرین ابزارهـاي اسـتراتژیک در مـدیریت و اداره صـحیح مجموعه هاي انسانی می باشد. در نتیجه با رشد روز افـزون شـهر نشـینی و مشـکلات ناشـی از آن و بـا توجـه بـه پیامدهایی که صنعتی شدن و مدرنیزاسیون در زندگی شهري به همراه خود داشته است،  توجه به مؤلفه هاي کیفیت زندگی در چنین فضـا هایی، یکی از مهم ترین اولویت هاي برنامـه ریـزان و سیاسـت گـذاران شهری می باشد.

هوشمندسازي برداشتی نوین با حداکثر میزان کیفیت وکسب سرویس از شاخص ها و فاکتورهـاي زنـدگی می باشد. ارتقاي شاخص هاي زندگی از جمله فرهنگ، بهداشت، ایمنی، مسکن،گردشگري به میزان قابـل توجهی کیفیت زندگی شهروندان را ارتقا می دهد. توسعه هر یک از ایـن جوانـب منجـر بـه رضـایت، آسایش و رفاه بیشتر شهروندان می گردد و به آنها کمک می کند تا زندگی هماهنگ تري داشته باشند. در سطح بین المللی تمامی کشورهاي دنیا بـه سـمت توسـعه پایدارشـهري، از طریـق هوشمندسـازي شهري قدم برداشته اند. لذا حاکمان کشورها و مدیران پیشرو شهري، ایجاد شهر هوشـمند را بهتـرین گزینه براي مدیریت و بهبود کیفیت زندگی شهروندان دانسته اند. در نتیجه رفتن به سوي شهر هوشمند یک ضرورت است.

با توجه به اهمیت کیفیت زندگی براي افراد جامعه تلاش براي ارتقا آن از اصلی تـرین اصـول و اولویـت هاي برنامه ریزان و سیاست گذاران اجتماعی و مدیران و مسئولان حکومتی در هـر جامعـه و کشـوري می باشد. لذا به جرات می توان گفت کلیه برنامه ها و سیاست و عملیات های اجرایی در یک جامعـه در راستاي ارتقاي کیفیت زندگی مردم آن جامعه است. نتایج مطالعات کیفیت زندگی مـی توانـد بـه ارزیابی سیاست ها و رتبه بندي مکان ها، تدوین استراتژي هاي مدیریت و برنامه ریزي در هر جامعـه اي کمک نماید.

از این رو موجب درك و اولویت بندي مسایل براي برنامه ریزان و مدیران آن جامعه به منظور ارتقـاي کیفیت زندگی شهروندان می گردد. یکی از اختلافات مهمی که بين متخصصين کیفیت زندگی وجود دارد، تفاوت در دیدگاه آنها نسبت به رابطه ذهنی یا عینی بودن این مفهوم است. برهمين اساس می توان گفت که کیفیت زندگی به سه دسته تقسیم میگردد: در دسته اول کسانی هستند که فقط به بعد ذهنی کیفیت زندگی توجه دارند. اینها در کارهاي خود یا بعد عینی کیفیت زندگی را لحاظ نمی کنند و یا آن را از لحاظ اهمیت در سطح بسیار پایینی قرار می دهند. دسته دوم کسانی هستند که برخلاف دسته اول کیفیت زندگی را از لحاظ عینی بررسی می کنند البته تعداد این افراد در قیاس با گروه اول بسیار کم است. اما دسته سوم که به نظر روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود کسانی هستند که دید جامع تري نسبت به این مفهوم داشته و معتقدند که کیفیت زندگی شهری را باید از دو منظر عینی و ذهنی بررسی نمود. 

 برای ایجاد یک شهر هوشمند، به همکاري همه دستگاه ها و سازمان هاي حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات نیـاز است و بدون این هماهنگی، شکل گیري آن عملی نمی شود. شهر هوشمند نیاز بـه اقتصـاد هوشـمند، محیط هوشمند، مردم هوشمند و حکمرانی هوشمند دارد. از دستاوردهاي ارزشمند، شهر هوشمند کاهش هزینه هاي مصرف سوخت و انرژي و کاهش آلودگی های ناشی از آسیب آن، به محیط زیست را می توان نام برد. یک جامعه شهري، ترکیبی است، از مردم و محیط پیرامونی که در ارتباط دائم با آن هستند. که این محیط متشکل از سازمانها، ادارات و مراکز خدماتی است که به طور مداوم و مستمر با یکـدیگر در حـال تعامـل هسـتند، از این رو لزوم حرکت به سمت جامعه اي هوشمند ضرورت دارد.

الگوي هوشمندسازي شهر از مشارکت گسترده مردمی، در طرح هـا و پـروژه هـاي شهري از آن رو حمایت می نماید که همکـاري آن هـا در فراینـد تصـمیم گیـري مزایـایی همچـون دستیابی به شناخت واقعی از شرایط محدوده مورد مطالعه، طرح ریزي براساس واقعیت هـا و نیازهـاي موجود و رفع یا کاهش تضادها و تعارض ها دارا می باشدکه مجموعه این موارد، در نهایت منجـر بـه افزایش تحقق پذیري طرح، اجرایی تر بودن آن و حرکت در مسیر توسعه با شـتابی بیشـتر مـی گردد.

کیفیت زندگی یکی از مهمترین مسائل پیش روي جهان امروز و از مباحث اساسی در تدوین سیاست گذاري اجتماعی محسوب می گردد. اصطلاح کیفیت زندگی در طیف وسـیعی از زمینـه هـا از جملـه حوزه هاي توسعه بین الملل، بهداشت و سیاست مورد استفاده قرار می گیرد. کیفیت زندگی نبایـد بـا مفهوم استاندارد زندگی که عمدتا بر درآمد استوار است، اشتباه گرفتـه شـود درعـوض، شـاخص هـاي استانداردکیفیت زندگی نه تنها شامل عوامل زیست محیطی، سلامت جسمی و روانی مبحث تحصیلات تفـریح و اوقات فراغت و تعلق اجتماعی را نیز در بر می گیرد. امروزه کیفیت زندگی شهري بـه عنـوان کلیـدي تـرین مفهوم در برنامه ریزي شهري است. براین اساس در بسیاري از کشورهاي توسعه یافته برنامه ریزان در تلاش براي نمایش سطوح کیفیت زنـدگی در سـطوح مختلـف جغرافیـاي هسـتند تـا از ایـن طریـق بتوانندراهکارهاي بهینه را براي بهبود کیفیت زندگی مورد بررسی قرار دهندکه این شاخص ها یکی از دغدغه ها و موضوعات مورد توجه مدیران و سازمانها در فعالیت هاي حرفـه اي در زمینه هوشمندسـازي ساختمان محسوب می گردد.
هوشمندسازي شهر یک ایده جدید به منظور افزایش و ارتقاي کیفیت زندگی از طریق اسـتفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات است. بنابراین هوشمندسازي شهرمی تواند تمامی مزایاي ناشی از بهبـود کیفیت زندگی را به همراه داشته باشد.

در نتیجه ارتقاي کیفیت زندگی شهري در دوره معاصر با رشد چشم گیر جمعیت شهري در این دوران همراه بوده است. از این رو بدیهی است که رشد شهرنشینی با رشد امکانات و خدمات شهري، می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. افزایش رشد جمعیت شهري، که یکی از مشخصه هاي شهرنشینی ایـران در دهه هاي اخیر است، در بسیاري موارد، اثرات ناشی از رشد کمی وکیفی امکانات و خـدمات شـهري را براي افزایش کیفیت زندگی تعدیل نموده است و ضمن کاهش سرانه ي برخـورداري شـهروندان از امکانـات شهري، کیفیت زندگی در شهرها را ثابت نگه داشته و حتی در مواردي موجب بروز چالش هـاي کنـونی در جامعه شهری براي هوشمندسازي شده است.

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: هوشمندسازی , شهر هوشمند , ساختمان هوشمند , سیستم هوشمند ,



منظور از اینترنت اشیا چیست؟
نوشته شده در یک شنبه 11 شهريور 1397
بازدید : 804
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

اینترنت اشیا به‌ طور کلی به بسیاری از چیزها شامل اشیا و وسایلی که در محیط پیرامون ‌ما وجود دارد، اطلاق می گردد که به شبکه اینترنت متصل شده و می تواند به وسیله اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌های هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت گردد، اشاره دارد. اینترنت اشیا به زبان ساده، به ارتباط بین سنسورها و دستگاه‌ها با شبکه‌ای است که از طریق آن می‌توانند با یکدیگر و یا با کاربرانشان تعامل ایجاد نمایند. این مفهوم می‌تواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون باشد، یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت‌های شهری و ترافیکی. این شبکه بسیاری از دستگاه‌های اطراف ما را از ماشین لباسشویی و یخچال گرفته تا لباس هایمان؛ در برمی‌گیرد.

اتحادیه بین‌المللی مخابرات، اینترنت اشیا را زیرساختی جهانی برای جامعه اطلاعاتی که بر اساس فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی دارای قابلیت تعامل پذیری از قبل موجود و رو به رشد از طریق اتصال (فیزیکی و مجازی) اشیا که خدمات پیشرفته ای را ممکن می‌سازد، تعریف نموده ‌است. به کمک اینترنت اشیا در سراسر زیرساخت‌های شبکه موجود، امکان کنترل اشیا از راه دور فراهم می شود و همچنین فرصت برای ادغام مستقیم از جهان فیزیکی به سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر ایجاد نموده ‌است و در ایجاد بهبود در میزان بهره‌ وری، دقت و سود اقتصادی علاوه برکاهش دخالت انسان منجر گردیده است. تا زمانی که اینترنت اشیا با سنسورها و محرک‌ها تکمیل ‌شود، هر چیز منحصر به فردی از طریق سیستم‌های محاسباتی جاسازی می شود و قابل شناسایی می گردد. بر اساس تخمین کارشناسان اینترنت اشیاتا سال ۲۰۲۰ در حدود سی میلیارد شی را در بر خواهد گرفت.

تعاریف زیادی از اینترنت اشیا (IOT) internet of things توسط انجمن‌های مختلف تحقیقاتی بر اساس نوع نگرش آن‌ها به نقاط قوت این ایده بیان شده‌است. دلیل چند وجهی بودن این مفهوم ریشه در نام گذاری این ایده یعنی «اینترنت اشیا» دارد. این نام از دو کلمه تشکیل شده‌است، کلمه اول به دیدگاه شبکه گرایی این مفهوم تأکید دارد، درحالی که کلمه دوم به حرکت به سمت اشیاء عمومی که در یک بسته مشترک قرار گرفته‌اند تأکید می‌ نماید. اینکه به اینترنت اشیا با دید اینترنت گرا یا موجودیت گرا نگاه کنیم، موجب به وجود آمدن تغییراتی در قراردادهای تجاری، تحقیق‌ها و استانداردهای موجود خواهد شد.

 

چند دهه است که اینترنت برای ما نامی آشناست. مجموعه‌ای از کامپیوترها که به یکدیگر متصل هستند و توانایی تبادل اطلاعات را با همدیگر دارند. البته چند دهه قبل، منظور از کامپیوترها، کامپیوترهای لابراتوراهای بزرگ تحقیقاتی و بعدها کامپیوترهای رومیزی بوده است.

مدت زیادی است که لپ‌تاپ‌ها هم، به جمع کامپیوترهای موجود در بستر اینترنت افزوده شده‌اند. موبایل‌ها هم، وسایل دیگری بودند که مهمان بستر اینترنت شدند. هر روز وسایل جدیدی، در حال اتصال به اینترنت هستند. ساعت‌های هوشمند هم، نمونه‌ای از این وسایل محسوب می‌ گردند. خودروها، سیستم روشنایی خانه‌ها، یخچال‌ها، چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، همگی وسایلی هستند که به عنوان یک واحد مستقل به اینترنت افزوده می‌شوند. با این‌‎که فعالیت در حوزه‌ی فناوری اینترنت اشیاء از اوایل دهه ۹۰ میلادی آغاز شد، اما تاریخچه آن بر می گردد به کوین اشتون مؤسس و مدیر اجرایی مرکز Auto-ID در دانشگاه MIT  که برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ در یکی از ارائه های خود، از اینترنت اشیاء نام برده است. اشتون عضو تیمی بود که توانستند با تگ های RFID، اشیاء را به اینترنت متصل کنند.

امروزه، کامپیوترها و در نهایت اینترنت، تقریبا به صورت کامل برای تولید محتوا، به انسان ها وابسته هستند. نزدیک به حدود ۵۰ پتابایت (هر پتابایت معادل ۱۰۲۴ ترابایت است) دیتایی که در اینترنت موجود است، از طریق انسان با تایپ کردن، رکورد کردن، عکس گرفتن و اسکن بارکد تولید شده است.

افزایش روز افزون استفاده از آدرس IPv6، یک فاکتور مهم در توسعه اینترنت اشیاء است. به گفته‌ی آقای استیو لیبسون، این گسترش فضای آدرس به معنی این می باشد که می توان، به هر اتم روی سطح زمین، یک آدرس  IPv6  اختصاص داد و هنوز هم به اندازه کافی، تعداد آدرس IPv6 برای بیش از ۱۰۰ کره زمین هم وجود دارد. به عبارت دیگر، انسان ها به راحتی می توانند به هر شیء روی کره زمین، آدرس IP اختصاص دهند. افزایش تعداد تجهیزات هوشمند و همچنین مقدار داده ای که این تجهیزات تولید می نمایند، نگرانی های جدیدی از جمله حریم خصوصی، قدرت در داده ها و امنیت را بوجود می آورد.

اینترنت اشیا، سیستمی از کامپیوترها، ماشین‌های محاسبه، دستگاه‌های دیجیتال و مکانیکی، انسان‌ها و حیوانات است که هر کدام با یک کد مستقل و به عنوان یک وسیله‌ی متمایز، در شبکه حضور دارند و سهم قابل توجهی از تبادل اطلاعات و رفتار و رابطه میان آنها، بدون دخالت و نظارت مستقیم انسان انجام می‌شود.

 

 برای خرید کلید لمسی کلیک کنید

 

چگونگی فرآیند ارسال داده ها

فرآیند ارسال داده‌ها در فناوری اینترنت اشیاء بدین ترتیب است که به سوژه‌ی مورد نظر یک شناسه‌ی یکتا و یک پروتکل اینترنتی (IP) تعلق می‌گیرد که داده‌های لازم را برای پایگاه داده‌‌ی مربوطه ارسال می‌کند. داده‌هایی که توسط ابزارهای مختلف از قبیل گوشی‌های تلفن همراه و انواع رایانه‌ها و تبلت‌ها قابل مشاهده خواهند بود.

این داده‌ها به چه کار می‌آید؟ چرا باید از اینترنت اشیاء استفاده کنیم؟!

 

روزگاری جورج اورول نوشت آن‌که گذشته را کنترل می‌کند، آینده را کنترل خواهد کرد. دنیای مدرن و فناوری ارتباطات نشان داده‌است که در دنیای کسب و کار "آن‌هایی که به داده‌ها و اطلاعات بیشتر و بهتری دسترسی دارند آینده را کنترل خواهند کرد" داشتن اطلاعات در دنیای جدید حکم سقوط سیب در روزگار نیوتون را دارد! اطلاعات به‌روز و مفید آن‌گاه که در زمان مناسب در اختیار اهل فن قرار گیرد، منجر به تولید محصولات و خدماتی می‌شود که زندگی بشر را هر روز بیش از پیش آسان و آسوده می‌کند؛ آسان و آسوده، با همه‌ی پیچیدگی‌ها و سختی های جهان امروز.

 

گسترش فلسفه فناوری اینترنت اشیا

فناوری اینترنت اشیاء نیز با همین فلسفه توسعه یافته‌است. دریافت، ثبت و ارسال اطلاعات ِبه روز و لحظه‌ای برای استفاده، تحلیل و بهبود محصولات و خدمات و البته در نهایت جهت استفاده‌ی مصرف‌کنندگان انجام می‌گیرد. برای مثال ورزشکاری که در طول یک برنامه‌ی تمرینی حرکات فیزیکی و تغییرات داخلی بدنش مورد مطالعه قرار می‌گیرد؛ شامپانزه‌ای که سوژه‌ یک تحقیق علمی است و یا قفسه‌ مخصوص کنسروهای ماهی در یک خواروبارفروشی یا باک بنزین‌ هوشمند یک خودروی سواری که خالی شدن خود را گزارش می‌دهند! این‌ها همگی مثال هایی از دامنه گسترده کاربردی فناوری اینترنت اشیاء می باشد. که به کمک آن اطلاعات لازم را به صورت لحظه‌ای به هر پایگاه داده‌ای که به آن متصل شده باشند، در هر نقطه‌ای از دنیا ارسال می نمایند.

فرآیند ارسال داده‌ها در فناوری اینترنت اشیاء نیازی به تعامل «انسان با انسان» یا «انسان با رایانه» نخواهد داشت و کلیه داده‌ها به صورت اتوماتیک و بر اساس تنظیمات انجام شده و در زمان‌های مشخص (معمولاً به‌صورت دائم و لحظه‌ای) ارسال می‌گردند. ظهور پدیده‌ اینترنت اشیاء یکی از هزاران نتیجه‌ گسترش اینترنت و البته توسعه‌ فناوری‌ های بی سیم (Wireless Technologies) و سامانه‌های میکرو-الکترومکانیکی (Micro-electromechanical Systems) می باشد. به‌دلیل قابلیت‌های فراوانی که در تعاملات «ماشین با ماشین» در فناوری اینترنت اشیاء موجود است، این پدیده تا به امروز در بخش‌های‌ صنعت (به خصوص در انواع کارخانجات تولیدی)، انرژی و گاز کاربرد فراوانی داشته‌است. سایر محصولات هوشمند، محصولاتی که قابلیت‌ برقراری ارتباط «ماشین با ماشین» را دارا هستند، از قبیل لیبلهای هوشمند، کنتورهای هوشمند نیز از فناوری اینترنت اشیاء استفاده می کنند.

اینترنت اشیا و چالش در دامنه حریم خصوصی

موضوع امنیت و حریم خصوصی، به عنوان یک مشکل اساسی بر سر راه "اینترنت اشیاء"به شمار می‌رود. به عنوان نمونه، احتمال حمله­ اینترنتی به اطلاعات شخصی افراد و هک کردن آن، یکی از این چالش‌ها می باشد. نکته‌ای که در این زمینه جالب به ‌نظر می‌رسد، توجه کنگره آمریکا به مباحث حقوقی و مقررات در رابطه با این فناوری جدید، آن هم در زمانی که استفاده از آن هنوز فراگیر نشده است. به نظر می‌رسد مشکلات و اخبار مربوط به جاسوسی و ورود به حریم خصوصی کاربران در شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و... موجب آن شده تا کنگره گام‌های نخستین خود در رابطه با این فناوری جدید را مطمئن‌تر بردارد.

 

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: تکنولوژی , اینترنت اشیا , اپلیکیشن , خانه هوشمند ,



کاربرد گجت هوشمندچیست؟
نوشته شده در شنبه 3 شهريور 1397
بازدید : 735
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

 

گجت هوشمند، ابزار جدیدی است که بواسطه آن می توان حتی از سرقت در خانه ها جلوگیری به عمل آورد و در نتیجه موجب افزایش ضریب امنیت خانه‌های کاربران، می گردد. بنابراین می توانید با آرامش خاطر بیشتری به مسافرت بروید و نگران عوامل تهدید کننده خارجی نباشید.

گسترش و پیشرفت روز افزون تکنولوژی این روزها سبب شده است که، هر روز وسایل الکترونیکی وگجت‌های هوشمند بسیاری اختراع شود که موجب آسایش بیشتر مردم و کاربران خانه های هوشمند می گردد، از این رو بهتر است کاربران هنگام نیاز بخصوص زمانی که به سفر می‌روند، از این سیستم ها استفاده نمایند و از امکانات و قابلیت‌های بی‌نظیر آن بهره مند گردند.

هدف ما در این مقاله بررسی اجمالی گجت‌های هوشمند نوینی است که در زندگی بسیاری از کاربران تاثیر چشم گیری گذاشته است، خواهیم پرداخت:

آیا ترموستات‌های هوشمند یک جور گجت هوشمند محسوب میگردند؟

بله، البته. امروزه ترموستات های وای فایی که در بازار موجودند، می توانند با یک سری رادیاتور مشخص در تعامل باشند. اما بخش چشم گیری از آنها برای سیستم های تهویه مطبوعی بهینه سازی شده اند که می توانند هوای سرد یا گرم را از یک منبع واحد در فضای خانه ها به جریان بیندازند. در صورتی که کاربران خانه هوشمند، از یک ترموستات هوشمند در خانه خود استفاده نمایند، می توانند با خیالی آسوده به مسافرت بروند چرا که این گجت جدید و هوشمند قادر است دمای محیط خانه را با دقت بسیار بالایی اندازه گیری نماید و در صورت کم یا زیاد بودن دمای محیط، با ارسال یک پیام به گوشی هوشمند کاربران، تغیرات لازم را در دمای محیط بوجود آورد.

کاربرانی که از این گجت هوشمند در خانه خود بهره می برند، حتی می توانند بدون نیاز به هماهنگی ترموستات با آنها، قبل از مسافرت خود به صورت اتوماتیک و خودکار تنظیم نمایند، تا هم در مصرف انرژی صرفه جویی شود و هم خانه آنها را ایمن و مناسب نگه دارد. همچنین این ترموستات‌های هوشمند قادرند هرگونه افزایش ناگهانی دمای هوای محیط و دود حاصل از آتش سوزی را به کاربران اطلاع دهند.

گجت هوشمند- چراغ‌های هوشمند

حتما تا به حال  برای شما هم اتفاق افتاده است که هنگام ترک خانه و سفرهای نسبتا طولانی، یک یا چند چراغ را در خانه روشن بگذارید؟ خب برای راحت شدن خیالتان باید بگوییم که متاسفانه یا خوشبختانه این کار هرگز موجب فریب دزدان نمی گردد !!! چرا که مسلما آنها می‌دانند شما به صورت شبانه‌روزی لامپ خانه‌ خود را روشن نمی گذارید و در وهله ی بعد باید این نکته را در نظر داشت که این امر موجب اتلاف انرژی برق نیز می گردد.

در حال حاضر پیشنهاد ما بهره گیری از گجت هوشمند، چراغ‌های هوشمند است. شما قادر خواهید بود به هنگام سفر، آنها را به گونه ای تنظیم نمایید که فقط در هنگام شب روشن شوند و در روشنایی روز به طور خودکار خاموش گردند. این کار جلوه بسیار طبیعی داشته و تصور افراد غریبه و سارقان احتمالی را از خالی بودن خانه شما منحرف می نماید و باور آنها را به سمت اینکه ساکنین خانه در آن حضور دارند تغییر می دهد. همانطور که اشاره کردیم، از مزیت های دیگر بهره گیری از چراغ های هوشمند، جلوگیری از اتلاف انرژی وکمک به مصرف بهینه انرژی برق خواهد بود.

گجت هوشمند-کنترل هوشمند

یکی دیگر از شیوه هایی که کاربران به هنگام سفر و ترک منزل به کار می برند، روشن گذاشتن مداوم تلویزیون می باشد. اما این دیدگاه هم اصلا خوب به نظر نمی رسد. اما با عرضه کنترل‌های هوشمند کاربران قادرخواهند بود دورادور تلویزیون یا رادیوی خود را روشن یا خاموش نمایند، به گونه‌ای که برای افراد غریبه خارج از منزل بسیار طبیعی جلوه کرده و در طول روز با انتشار صداهای مربوط فیلم و برنامه‌های تلویزیونی جوری بنظر برسد که کاربران مشغول تماشای تلویزیون هستند. بدین ترتیب سارقان احتمالی از دستبرد زدن و نقشه کشیدن برای خانه مذکور صرف نظر می نمایند.

یکی دیگر از کاربردهای کنترل هوشمند، باز و بسته کردن کرکره پنجره های خانه است.کاربران می توانند با استفاده از گوشی هوشمند خود باز و بسته کردن کرکره ها و پرده های خانه خود را نیز کنترل نمایند.

 دوربین مداربسته و  گجت زنگ درب هوشمند

معمولا یکی از کارهایی که سارقان احتمالی انجام می دهند، زدن زنگ در خانه مورد نظرشان است، به جهت اینکه اطمینان حاصل نمایند، که آیا کسی داخل خانه حضور دارد یا خیر. با نصب گجت هوشمند زنگ پشت درب ورودی خانه‌تان، شما قادر خواهید بود از نزدیک شدن و پرسه زدن افراد غریبه به سمت خانه تان آگاه شوید. دوربین‌های امنیتی هم که همواره از تمامی اتفاقات رخ داده و افرادی که در نزدیکی منزل شما رفت و آمدهای مشکوکی دارند، تصویر و ویدیو تهیه می نماید تا در مواقع لزوم، به کاربران برای شناسایی افراد کمک کند.

 گجت هوشمند اسپیکر آمازون اکو

اگر می خواهید منزل مسکونی خود را هوشمند کنید، یکی از دستگاه های مجازی خوب در این زمینه که دستیار بسیار خوبی برای شما خواهد بود توسط کمپانی های بسیار معتبری نظیر گوگل، اپل، آمازون به بازار عرضه می گردد. انتخاب بین این گزینه ها و خرید بهترین گزینه ممکن است کار آسانی نباشد، در این لیست و بررسی های صورت گرفته با بهترین گزینه آشنا خواهید شد:

گجت هوشمند آمازون اکو، اسپیکر هوشمند بسیار مناسبی است که دارای طراحی بسیار زیبایی نیز می باشد. از ویژگی های مثبت آمازون اکو می توانیم به کار کرد هماهنگ آن با سایر دستگاه های آمازون و همچنین انعطاف پذیری در اتصال به سایر تکنولوژی های منزل اشاره نمود. از سوی دیگر در ارزیابی ویژگی های منفی این گجت هوشمند نیز می توان به اپلیکیشن نسبتاً ضعیف این دستگاه اشاره کرد.

آمازون اکو محصولی به نسبت با کیفیت تر و با قدمت بسیار بالاتری نسبت به اسپیکر گوگل و اپل است. در واقع زمانی که گوگل و اپل در فکر طراحی و ایده پردازی بودند آمازون اکو محصول خود را به بازار عرضه کرده بود.

قابلیت های آمازون اکو نیز درست مانند، بسیاری از دستیاران هوشمند مشابه دیگر بسیار است، به عنوان مثال شما با استفاده از آمازون اکو می توانید غذا سفارش دهید و لیست کارهای خود را در منزل چک نمایید و با همکاری این گجت هوشمند، که نقش دستیار شما را ایفا می کند، کارهای روزانه خود را به بهترین شکل ممکن به انجام رسانید.

تنظیم نور لامپ ها بوسیله گجت هوشمند

با استفاده از گجت هوشمند  Philips Hueدر خانه هوشمند، کاربر می تواند با گوشی آیفون خود لامپ ها را خاموش و روشن نماید، از ویژگی های مثبت این تنظیم کننده هوشمند می توان به سهولت در نصب اپلیکیشن و استفاده از آن اشاره نمود و نکته منفی این دیوایس قیمت بالای تنظیم کننده آن می باشد.

یکی از این الزامات در هوشمندسازی ساختمان دیوایسی است که، نقش تنظیم کنندگی هوشمند نور لامپ ها را بر عهده دارد و برای کاربران این امکان را فراهم می آورد که از راه دور چراغ ها را خاموش و روشن نمایند و یا حتی نور چراغ ها را کم و زیاد کنند. گجنت تنظیم کننده نور چراغ هوشمند  Philips Hue بهترین تنظیم کننده نور هوشمند در بازار است.

 این گجت هوشمند فیلیپس دست شما را برای تنظیم نور لامپ ها باز می گذارد و با سیستم های کنترل خانگی Apple HomeKit, Nest و Samsung Smart نیز سازگار است.

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: گجت هوشمند , سیستم هوشمند , ساختمان هوشمند , ترموستات ,