پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
با امکانات خانه هوشمند آشنا هستید؟
نوشته شده در شنبه 26 آبان 1397
بازدید : 568
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

1 مانیتور لمسی 

یکی از اصلی ترین شاخصه های هر خانه ی هوشمندی که جلوه ی تمام عیاری از سادگی و خلوص مدرنیته است، مانیتور لمسی آن می باشد . ما براین باوریم که ارائه ی منحصرا محدود به چند کلید لمسی  و در کنار آن مدعی سیستم هوشمند بودن کمی از انصاف به دور است. مانیتور لمسی قابلیت کنترل و تغییر تنظیمات سیستم هوشمند را برای کاربر فراهم می آورد. مانیتور لمسی در خانه ی هوشمند حکم یک تبلت نصب شده بر روی دیوار را دارد. با این تفاوت که از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری بسیار مقاوم تر بوده و نیز بی نیاز به باتری می باشد و در نتیجه  دردسرهای شارژ و دشارژ شدن را ندارد. علاوه بر این ، به علت آنکه نرم افزار های نصب شده بر روی این دستگاه به صورت بسته ارائه می شوند ، امکان حذف برنامه ها و یا یک آیکون به صورت تصادفی توسط افراد تازه کار و یا کودکان وجود ندارد.

2 سیستم سرمایشی  و گرمایشی

با استفاده از نرم افزار خانه هوشمند می توان صفحات متناسب با هر سیستم سرمایش و گرمایش را تعریف نموده و با برنامه ریزی دقیق محیطی آرام و دلپذیر را بوجود آورد. بطور مثال می توان حالات مختلف دمایی را برای قسمت های مختلف خانه در سناریوهای گوناگون مانند:خواب، میهمانی، صرف غذا، مسافرت و... تعریف کرد. این تغییرات می توانند بصورت اتوماتیک و در ساعات تعریف شده اعمال گردند. از دست آوردهای کنترل سیستمهای سرمایش و گرمایش این است که با تنظیم دمای محیط ، در موقعیت ها و ساعات مختلف ست شده و موجب صرفه جویی در هزینه های انرژی و در نتیجه ایجاد آسایش برای کاربران خانه هوشمند نیز می گردد.

3سیستم روشنایی هوشمند

یکی از پیشنهاد های راهبردی خانه ی هوشمند  بهره گیری از ، سیستم روشنایی اتوماتیک می باشد. البته منظور ما از این ویژگی تنها به کنترل چندین سرخط روشنایی محدود نمی شود ، بلکه ما به ارائه ی سیستم یکپارچه ای می پردازیم که سناریو پذیر بوده و به علت مجهز بودن خانه به سنسورهای حرکتی ، همزمان با حضور افراد سیستم روشنایی را فعال می کند. راه کار یاد شده در راستای بهینه سازی در مصرف انرژی نیز می تواند کارآمد باشد . بعلاوه قابلیت تنظیم نور پردازی خانه با رنگ های خاص وکم نظیر متناسب با سلیقه افراد در سناریوهای متفاوت نیز از امکانات این سیستم است .

 4کلید لمسی آلفا

کلید لمسی از یک قاب شیشه ای شفاف با یک صفحه ی حساس به لمس تشکیل شده که برای دکوراسیون داخلی خانه ی هوشمندتان نمود کاملی از  سادگی و مدرن بودن است. کلیدهای لمسی آلفا بسادگی با سلیقه های گوناگون در دیزاین داخلی ست می شوند و قابلیت سفارشی شدن در پروژه های متفاوت را دارند . بعلاوه جایگزین مناسبی هستند برای یک قطار از کلید های معمولی بر روی دیوار منزل یا دفتر کار شما . دغدغه ی طراحان هوشمندسازان همواره ارائه ی پیشنهادات کاربردی و مدرنی است که شما را در جهت پیشبرد اهداف پروژه هایتان یاری نماید .

5  سیستم اعلام سرقت هوشمند

وجود انواع سیستم های اعلام سرقت ، قفل های برقی و درب های ضد سرقت نشان دهنده ی اهمیت روز افزون جامعه به سیستم های امنیتی می باشد. یکی از اهداف اصلی که در طراحی آپشن های خانه هوشمند همواره مورد توجه  قرار گرفته است ، ایجاد شرایطی است که در آن محفاظت خانه را به خودش واگذار نماییم. علاوه بر این نکته ی مهم دیگری که در این طراحی در نظر گرفته شده است ، فعال ماندن سیستم اعلام سرقت به واسطه بهره گیری از باتری داخلی دستگاه ، در صورت قطع برق شهری می باشد.

6سیستم پرده برقی هوشمند

پرده برقی که در ارتباط با سیستم هوشمند قرار می گیرد از لحاظ عملکرد با پرده برقی که صرفا با یک کنترل فرمان پذیر است بسیار متفاوت می باشد. از این جهت می توان به واسطه ی منطق برنامه پذیری که درسیستم هوشمند وجود دارد برای باز و بسته شدن پرده ها و حتی جهت نور ورودی به داخل محیط ، برنامه ای از پیش تعیین شده در نظر گرفت. برای مثال می توان این تنظیمات را برای پرده ها در نظر گرفت ، که با طلوع آفتاب باز شده و در هنگام غروب دوباره بسته گردند .

7 اپلیکیشن

جهت کنترل کلیه ی امکاناتی که خانه هوشمند در اختیار شما قرار می دهد ، اپلیکیشن جذاب ، با کیفیت گرافیکی بالایی ارائه شده است که قابل نصب بر روی انواع گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید و IOS می باشد . با بهره گیری از این نرم افزار در هر مکانی می توانید دستور العمل های مورد نظر خود را کنترل ، مدیریت  و اجرا نمایید. 

8سسیتم کارتخوان و قفل برقی

وقتی خانه ای مجهز به سیستم هوشمند است ، شیوه ی ورود به آن نیز باید هوشمندانه انتخاب شود و این انتظار بدیهی است که تفاوت چشم گیری نسبت به خانه های متداول در آن وجود داشته باشد . در این راستا ارائه ی سیستمی که  به واسطه ی آن ساکنین خانه به سادگی با در اختیار داشتن کارت یا تگ خود ، یا حتی به شکل پیشرفته تر،  با استفاده از کارتخوان اثر انگشتی که اتفاقا ضد آب هم می باشد و قابل نصب در کنار آیفون و درب ورودی ساختمان است ، می توانند رفت و آمد کنند . بنابراین می توان براحتی برای دغدغه ی فراموش کردن کلید های سنتی نقطه ی پایانی هوشمندانه در نظر گرفت.

9سیستم صوتی هوشمند

با استفاده از سيستم صوتي هوشمند می توان ، موسیقی های مختلفی را در نقاط مختلف ساختمان پخش کرد و به کمک سیستم پیشرفته آن از بالاترین سطح کیفی صدا بهره برد. در سیستم صوتی خانه هوشمند، اینگونه به نظر می رسد که هر کدام از قسمت های خانه، نظیر پذیرایی، اتاق خواب، لابی، آشپزخانه و … دارای یک سیستم پخش موسیقی مجزا هستند. در حالیکه این پردازنده مرکزی سیستم هوشمند است که موسیقی را به صورت مستقل و با توجه به سلیقه کاربر پخش می نماید. البته امکان پخش و یا عدم پخش موسیقی در تمام یا برخی از قسمت های خانه نیز وجود دارد.

10 کاربرد سناریو در خانه هوشمند

در یک تعریف ساده سناریوها راه هایی برای فکر کردن به آینده هستند و به مجموعه ای از رویدادهایی گفته می شوند که  ترتیب آنها بر اساس نیاز و سلیقه ی کاربر  طراحی شده و انجام می گردند. بنابراین با بهره گیری از این امکان می توان برنامه هایی که قرار است اتفاق بیفتد را  با لمس یک کلید از هر نقطه ای در دنیا اجرا کرد. برای هر فضا می توان متناسب با مختصات آن فضا سناریوی جداگانه ای تعریف نمود. برای مثال، سناریوی مهمان در فضای نشیمن ، سناریوی خواب در فضای اتاق خواب ، سناریوی شبیه ساز حضور ، هنگام عدم حضور افراد در خانه، سناریوی سرویس بهداشتی و... . در کلیه ی این سناریو ها فعالیت هایی نظیر، کنترل روشنایی و شدت آن در مکان مورد نظر ، ایجاد دمای مطلوب برای هر فضا متناسب با کاربری آن ، تعیین وضعیت باز و بسته بودن پرده ها با توجه به شرایط محیطی ، برنامه ریزی برای پخش موسیقی به صورت خودکار انجام می گردد.

11سیستم خوشبوکننده هوشمند

حتما بسیاری از افراد با سیستم خوشبوکننده ای که به وسیله باتری فعالیت می کند مواجه شده و متوجه شده اند که این دستگاه به علت مصرف سریع اسپری و برنامه ریزی محدود در فواصل اسپری کردن و نیاز به تعویض باتری بعد از مدتی کاربر را از استفاده از این دستگاه پشیمان می نماید. از اینرو اضافه نمودن این امکان به آپشن های خانه ی هوشمند اقدام جالبی به نظر می رسد ، به این صورت دستگاه جزوی از سیستم هوشمند محسوب شده و در نتیجه دارای منطقی هوشمند میگردد و می تواند بدون نیاز به تعویض باتری همیشه به فعالیت خود ادامه دهد و علاوه بر این فواصل و میزان اسپری دستگاه نیز قابل برنامه ریزی شده و در مصرف اسپری نیز صرفه جویی می گردد.

12 سیستم اعلام حریق و نشت گاز هوشمند

برای به حداقل رساندن آسیب های ناشی از آتش سوزی ، امروزه استفاده از سیستم های اعلام حریق به طورگسترده ای در کلیه ی اماکن مسکونی و تجاری و... افزایش یافته است. از این رو حتی در بسیاری از ساختمان هایی که مجهز به سیستم هوشمند هم نیستند ، سیستم اعلام حریق وجود دارد. پر واضح است که در ماژول سیستم اعلام حریق هوشمند امکانات افزون تری نسبت به سیستم اعلام حریق مستقل ارائه شده است.  با بررسی سناریوی اعلام حریق هوشمند سازان متوجه می شوید ، که کاربر بنا بر سلیقه ی خود می تواند از بین گزینه های قطع جریان روشنایی جهت جلوگیری از ایجاد حریق به دلیل زدن کلید برق، فعال شدن آژیر خطر و برقراری تماس توسط سیستم تلفن کننده ، موارد مورد نیاز خود را از روی منوی فارسی مانیتور لمسی اش انتخاب و از بروز هرگونه حادثه ای پیشگیری نماید .

13سیستم هوشمند کنترل آسانسور

سیستم کنترل آسانسور به نحوی طراحی شده است که به سادگی و بدون نیاز به تعویض پنل آسانسور قابل نصب می باشد. با نصب این دستگاه ، درب آسانسور باز شده و شما وارد آن می شوید و بدون اینکه کلیدی را بزنید، آسانسور شما را به صورت خودکار به طبقه مربوط به خودتان خواهد برد. این شرایط علاوه بر اینکه به لحاظ امنیتی امکان ورود به طبقات دیگر را از دسترس خارج می کند، کاهش استهلاک آسانسور بر اثر عدم استفاده بی مورد از آنرا نیز به همراه خواهد داشت.

14سیستم آبیاری هوشمند

در سیستم آبیاری هوشمند پیوسته سطح رطوبت خاک با استفاده از سنسورهایی که داخل زمین یا خاک گلدان وجود دارند ، مورد ارزیابی قرار می گیرند و براساس آن یک برنامه زمانی معین برای آبیاری گیاهان تعریف می شود . بنابراین حتی در سفر های طولانی نیز می توانید از بابت سلامتی و آبیاری گیاهانتان آسوده خاطر باشید . آبیاری منظمی که سیستم هوشمند ارائه می کند موجب میشود ، با کمترین میزان آب مصرفی بیشترین میزان بهره وری را داشته باشید.

 15ریموت کنترل مرکزی

جهت کنترل بهتر و راحتتر امکانات و قابلیت های متفاوتی که در خانه هوشمند ارائه می شود ، ریموت کنترلی در اختیار کاربر قرار می گیرد که به واسطه ی آن ، امکان شخصی سازی و تنظیم عکس العمل های گوناگون متناسب با عادت ها و سلیقه ی کاربران وجود دارد . در نتیجه هر کلید می تواند انجام وظایف متعددی را عهده دار شود . استفاده از ریموت کنترل مرکزی در خانه هوشمند سبب می شود که افراد بتوانند تجهیزات متعددی را تنها با یک ریموت آن هم  بدون نیاز به اینکه حتما ریموت به سمت دستگاه گرفته شود کنترل نمایند. برای مثال شما می توانید با استفاده از این ریموت از آشپزخانه  پرده ی اتاق خوابتان را بسته یا باز کنید.

16سیستم دیمرینگ در خانه هوشمند

در واقع هر جا که نیاز به تغییر سطح روشنایی داریم  با استفاده از مداری که به کمک آن می توان در صورت نیاز شدت ولتاژ برق را کاهش داد دیمراسیون صورت می گیرد. به عنوان مثال در ساعات مختلف روز متناسب با روشنایی هوا ، این امکان پر کاربرد به نظر می رسد . تغییرات روشنایی چراغ ها را  در دیمرینگ هوشمند  می توان حتی با مانیتور لمسی و یا موبایل نیز تنظیم نمود . دیمر ها طیفی بین خاموشی مطلق و ۱۰۰% نور یک لامپ را ممکن می سازند ، البته  به شرط اینکه لامپ قابلیت استفاده توسط دیمر را داشته باشد . کلیه لامپ های رشته ای و هالوژنی قابل استفاده با دیمر می باشند، لامپ های خانواده فلورسنت و کم مصرف این قابلیت را ندارند و لامپ های LED در هر دو شکل یافت می شوند.

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: خانه هوشمند , اپلیکیشن , کنترل از راه دور , ریموت کنترل , کنترل سیستم سرمایش گرمایش ,



روند تکاملی در تکنولوژی صفحه های لمسی
نوشته شده در سه شنبه 8 آبان 1397
بازدید : 1125
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

 

اسکرین تاچ یا فناوری صفحه لمسی، یکی از فناوری های مدرنی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم. در طراحی سیستم های رایانه ای که دارای صفحه نمایش هستند، استفاده آسان از سیستم توسط کاربر و ایجاد یک ارتباط ساده و سریع بدون صرف وقت و هزینه زیاد برای آموزش آنها ازجمله موارد مهمی است که همواره باید به آن توجه داشت.

از مانیتور همیشه به عنوان یک دستگاه خروجی یاد می شود، اما امروزه با گسترش تکنولوژی و با افزودن صفحه لمسی(Touch Screen)  به آن، می توان گفت که کاربری این دستگاه به یک سیستم ورودی/خروجی تغییر یافته و صفحه لمسی به عنوان موس یا صفحه کلید نیز فعالیت می نماید. این صفحه نمایش برای تشخیص محل یک تماس بر روی سطح خود نیز طراحی شده است. صفحه لمسی یک دستگاه ورودی مشابه موس و trackpad است و کارکردهایی مشابه موس، با زدن کلیک چپ یا کلیک دوبل و … را شبیه سازی می نماید.

واسط کاربری، لمس الکترونیکی در سال ۱۹۷۱ توسط Dr.samuel C.Hurst اختراع شد و HP-150 یکی از قدیمی ترین کامپیوترهای دارای صفحه لمسی محسوب می شد.

از ویژگی های مثبت صفحه لمسی می توان به این موارد اشاره نمود:
۱) فضای کمتری را اشغال می نمایند.
۲) بخش های متحرک کمتری دارند.

باید توجه داشت که مانیتورهای معمولی توانایی تشخیص لمس صفحه را نداشته، بنابراین از طریق نرم افزار نمی توان این قابلیت را ایجاد نمود، بلکه باید قطعه سخت افزاری بر روی آن نصب گردد.

در روش Built-in  هنگامی که مانیتور در کارخانه تولید می شود، صفحه لمسی را به طور سازمانی در آن جای می دهند اما در روش Add-on صفحه لمسی را می توان بعدا روی مانیتور اضافه نمود. این گونه صفحه لمسی ها قاب هایی شفاف هستند که، کنترلر آنها در داخل قاب جاسازی شده و بر روی صفحه مانیتور نصب می گردد

  اجزای تشکیل دهنده یک صفحه لمسی

صفحه حساس به لمس (A touch sensor)

که قاب شیشه ای شفاف با سطحی حساس به لمس می باشد و نحوه قرار گیری قاب لمسی برروی صفحه نمایش به صورتی است که ناحیه حساس قاب، با بخش قابل مشاهده صفحه نمایش همپوشانی داشته باشد.گیرنده ای حساس عموما به یک جریان الکتریکی می باشد که لمس باعث تغییر سیگنال ها در آن می گردد. تغییر ولتاژ جهت تشخیص محل لمس روی صفحه نمایش مورد استفاده قرار می گیرد.

۲(کنترلر(controller) : یک pc card کوچک می باشدکه ارتباط میان گیرنده لمس و رایانه را برقرار می نماید. با دریافت سیگنال های مخصوص از صفحه لمسی، آنها را به علائمی معنادار برای پردازنده تبدیل نموده و از طریق پورت USBیا serial به رایانه منتقل می کند . 
۳ (درایو نرم افزاری (software driver) : چگونگی تفسیر اطلاعات دریافت شده از کنترلر را برای سیستم عامل مشخص می کند.

 در کلیه فناوری های موجود اطلاعات از گیرنده حساس به کنترلر منتقل شده و کنترلر آنها را به علائم معنادار برای رایانه تبدیل نموده و درایو نرم افزاری چگونگی تفسیر اطلاعات فرستاده شده از کنترلر را مشخص می کند.

فناوری های ساخت صفحه لمسی

بسته به کاربرد سیستم های مجهز به صفحه لمسی فناوری های مختلفی وجود دارد که به ترتیب به ساختار آنها می پردازیم :

صفحه لمسی با ساختار مقاومتی

متشکل از قابی شیشه ای است که با لایه هایی از مواد هادی و مقاومتی پوشیده شده اند. این دولایه توسط نقاط غیرقابل مشاهده ای از هم جدا می شوند. در حالت عادی هیچ گونه تماسی بین دو لایه ی هادی و مقاومتی وجود نداشته وهیچ جریانی بین آن دو منتقل نمی گردد. وقتیکه لمسی اتفاق می افتد، در آن نقطه خاص دو لایه به هم برخورد می کنند و باعث ایجاد تغییر در مقدار عبوری جریان الکتریکی میگردند. این تغییر توسط کنترلر کشف شده و با اندکی پردازش روی اطلاعات حاصل از لمس، آنها را تبدیل به یک مختصات افقی و عمودی می نماید و به عنوان یک رویداد لمس آن را ثبت می کند. 

نوع مقاومتی صفحه لمسی به هر نوع فشاری حساس می باشد و ساخت ساده ای دارند اما وضوح تصویری که به کاربران ارائه می دهند نسبت به دیگر انواع کمتر است ، این عدد در حدود ۷۵ درصد می باشد و لایه های مقاومتی در مقابل اشیاء تیز و نوک دار آسیب پذیرند. این نوع از صفحه لمسی ها کارآیی خود را به واسطه وجود عناصری چون رطوبت و گرد و غبار از دست نمی دهند و به دلیل قیمت کم، دقت بالا و قابل دسترس بودن امروزه از پراستفاده ترین فناوری ها محسوب می گردند. 

صفحه لمسی خازنی

متشکل از قاب شیشه ای حاوی عنصر خازنی ذخیره کننده بار الکتریکی می باشد. زمانی که صفحه نمایش با یک شیء هادی مناسب مثل سرانگشت لمس گردد، مقداری از بار الکتریکی به کاربر منتقل شده و بار الکتریکی بر روی عنصر خازنی کاهش می یابد. این کاهش توسط مدارهایی که در گوشه های صفحه نمایش قرار دارند، اندازه گیری می شوند. رایانه از تغییرات نسبی بار در هر گوشه مکان دقیق لمس را محاسبه می نماید و اطلاعات را به درایو نرم افزاری می فرستد.

در این فناوری شیء لمس کننده باید هادی جریان الکتریکی باشد، مانند سرانگشت بدون پوشش، یا یک قلمی که هادی الکتریسیته باشد. این گونه صفحه لمسی ها در برابر عواملی چون رطوبت و گرد و غبار بسیار مقاوم هستند و وضوح تصویر ارائه شده توسط آنها عالی می باشد (در حدود ۹۰ درصد)، از این رو درکاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.

مادون قرمز

از یک آرایش افقی و عمودی از گیرنده های مادون قرمز تشکیل شده است. در یک طرف دیودهای ساطع کننده نور و در طرف دیگر تعدادی سنسورهای دریافت کننده نور قرار دارند. زمانی که رویداد لمس اتفاق می افتد، در محل لمس شده یک وقفه در دریافت نور ایجاد شده که در صورت ایجاد این تغییر در سنسورهای دریافت کننده کشف مختصات مکان لمس شده اتفاق می افتد. صفحه لمسی هایی که نوری هستند از جهت طول عمر و پایداری در برابر محیط خارج مقاوم می باشند و سنسورهای آنها فقط در صورت بروز آسیب فیزیکی از کار می افتد، بنابراین در بسیاری از کاربردهای نظامی که نیاز به صفحه لمسی دارند از این تکنولوژی برای ساخت صفحه ها بهره می برند.

 صفحه لمسی (Surface Acoustic Wave (SWA

یکی از پیشرفته ترین فناوری های صفحه لمسی بوده و بسیار شبیه به انواع نوری می باشد ولی به جای پرتوهای نور از امواج صوتی بهره می برد. دو موج صوتی از امتداد محورهای x و y سرچشمه می گیرند و روی صفحه نمایش حرکت می نمایند و در طرف مقابل، هر موج توسط سنسورهای گیرنده دریافت می شود. زمانی که صفحه لمس می گردد، در نقطه لمس شده امواج جذب خواهند شد و باعث ایجاد تاخیر در دریافت موج توسط گیرنده می گردند که این مدت زمان تاخیر به وجود آمده ، نشان دهنده عمق فشار وارد شده می باشد . این گونه صفحه لمسی ها بر خلاف انواع دیگر قادر به تشخیص میزان فشار وارده یا عمق لمس شده z-axis هستند. این سیستم فاقد لایه های فلزی روی صفحه نمایش است و ۱۰۰درصد نور را عبور می دهد و در نتیجه تصویری با وضوح کامل نمایان می گردد. لمس با هر وسیله ای (به جز وسایل تیز و کوچک مثل سرخودکار) تشخیص داده می شود، اما ممکن است توسط عناصری چون گرد و غبار و رطوبت آسیب ببیند SAW بهترین گزینه موجود برای نمایش تصاویر با جزئیات زیاد در نظر گرفته می شود. از این فناوری برای کیوسک های اطلاعاتی که در محیط های شلوغ هستند و در ساخت رایانه های آموزشی کاربرد فراوانی دارد.

 

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: صفحه لمسی , خانه هوشمند , سنسور هوشمند ,



بازدید : 926
نویسنده : مهرزاد نظرزاد

 

سیستم امنیتی، با هدف بوجود آوردن شرایط مطلوبی که تضمین کننده آسایش انسان در خانه هوشمند است در نظر گرفته شده. بنابراین توجه به شرایطی که همواره موجب پیشرفت تکنولوژی و منجر به بروز تغییرات و بوجود آمدن نسل های جدید سیستم هوشمند کرده است. در این میان راه حل هایی که موجب ارتقا سیستم امنیتی خانه های هوشمند می گردند بسیار پرطرفدار هستند. در ادامه به معرفی این سیستم ها و چگونگی عملکرد آنها  می پردازیم.

سیستم ایمنی موجب ایجاد سطح بالایی از امنیت و در نتیجه ایجاد بهره وری در مصرف انرژی می گردد. توانایی هایی که موجب برقراری کنترل کامل در خانه هوشمند شما می شود. نقش این سیستم ها ایجاد شرایطی است که از طریق اتوماتیک نمودن بسیاری از فرآیندهایی که در صورت نبود سیستم هوشمند، به صورت متداول و معمولی درخانه شما انجام می شد، می گردد. در این صورت بواسطه اینترنت و یا بوسیله تلفن همراه، حتی از راه دور، راحت تر می توانید اقداماتی را که موجب آسودگی خاطر و امنیت شما می شود فراهم نمایید.

اتوماسیون سازی برای سیستم امنیتی

با تنظیم سناریو برای سیستم روشنایی خانه و روشن شدن تلویزیون به صورت تصادفی و یا باز و بسته شدن پرده برقی، می توانید الگوی حضور خود در خانه هوشمند را شبیه سازی نمایید و برای زمانی که در منزل حضور ندارید، با خیالی آسوده نسبت به سیستم امنیتی منزل خود، اوقاتتان را در کمال آرامش و اطمینان سپری نمایید.

امروزه نیاز به امنیت، نیازی اساسی در زندگی ما می باشد، که به سادگی با وجود فناوری های پیشرفته در سیستم های امنیتی برای ما ایجاد می گردد، اما از آنجا که بوجود آوردن شرایط ایده آل برای ایجاد امنیت بوجود نمی آید، مگر با پیشرفت و توسعه و ارائه تجهیزات به روز و کارآمد، بنابراین این امر در کنار آگاهی از نحوه انتخاب صحیح این تجهیزات بدست می آید.

ساکنین ساختمان از طریق سیستم خانه هوشمند می توانند از روشن ماندن چراغ ها و همچنین از طریق زمان بندی سیستم خانه هوشمند کنترل وسایل سرمایشی و گرمایشی را در اختیار گرفته تا در مصرف انرژی ساختمان و واحد خود صرفه جویی نمایند، در این حالت براحتی مي توان از داخل و خارج از خانه به مصرف کننده هاي انرژي داخل ساختمان دسترسي پيدا کرد و با فرمان هاي مختلف و يا بصورت هوشمندانه آنها را کنترل نمود.

سیستم امنیتی کنترل کننده ورودی های منزل 
برای مشاهده اینکه چه کسی مقابل درب منزل شما ایستاده است می توانید با استفاده از اینترنت، تلفن و یا پنل لمسی خانه هوشمند خود، درب منزل را باز نمایید و با دانستن اینکه چه کسی وارد منزل شده از طریق متن، ویدئو و یا عکس با مهمانان خود ارتباط برقرار نموده و خوش آمد گویی نمایید.

قفل ها و سیستم های امنیتی هوشمند

یکی از المان های اصلی هوشمندسازی ساختمان، بهره گیری از قفل دیجیتال و دستگیره اثر انگشتی هوشمند به جای استفاده از قفل معمولی می باشد. که عامل تاثیر گذاری در مسیر شروع هوشمندسازی منازل و محیط پیرامون ما می باشد. مسیری به سوی زندگی امن و آسوده، با اطمینان و بی دغدغه, مسیری که نتیجه آن منتهی به لبخندی، حاکی از رضایت می شود. قفل دیجیتال اثر انگشتی و دستگیره هوشمند محصولی است کـه بـر روی انواع درب‌ ورودی ساختمان به منظور دسترسی سریع و آسان، زیبایـی، افزایش امنیت و به جهت حفاظت از خانه و اعضای خانواده شما بر روی انواع درب معمولی و ضد سرقت نصب می‌گردد. با سیستم ‌های متنوع امنیتی که در این سیستم به کار رفته  است، آرامش و امنیت هر چه بیشتر را برای محیط پیرامون شما بوجود می آورد. به بیان دیگر قفل دیجیتال (قفل الکترونیکی) ابزار الکترونیکی است که، بر پایه یکی از مکانیزم های شناسایی رمز، کارت های مغناطیسی RFID، تگ، اثرانگشت، ریموت کنترل و گوشی های هوشمند، درب محل کار یا زندگی شما را به راحتی باز و بسته می نماید.

قفل دیجیتال و دستگیره هوشمند با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته ای مانند، باز نمودن درب بوسیله اثر انگشت، کارت هوشمند، صفحه کیپد دار جهت ورود رمز، ریموت کنترل و گوشی هوشمند بدون نیاز به کلید برخوردار می باشد، همه این ویژگی ها در کنار هم می توانند راه حل مناسبی جهت ساده تر نمودن زندگی شما و از بین بردن دردسرهای استفاده از دسته کلیدهای حجیم می باشند؛ در ادامه به توضیح مختصری از ویژگی های قفل و دستگیره  هوشمند می پردازیم.قفل های دیجیتال دارای شیوه های دسترسی متفاوتی نظیر، قفل دیجیتال کارتی، اثر انگشتی، بدون دستگیره هوشمند، برای کاربران خانه هوشمند می باشند.

نظارت ویدئویی راه حلی برای سیستم امنیتی خانه هوشمند 
دسترسی به دوربین هایی که در خانه و یا محل کار شما، وظیفه ایجاد نظارت تصویری از راه دور، برای دیدن آنچه که زنگ به شما هشدار داده است، را دارند و یا مشاهده آنلاین وقایع و همچنین ویدیوهای قبل و بعد از زنگ ها یا آلارم های داده شده، که می توانید از طریق تلفن همراه و یا کامپیوتر خود مشاهده نمایید. علاوه بر این شما می توانید از دوربین های مخصوص جهت دید در شب و هنگام تاریکی و از دوربین های مگاپیکسلی برای داشتن کیفیتی مناسب جهت فیلم و عکس نیز استفاده نمایید. از مهمترین امکانات سیستم دزدگیر هوشمند می توان به تلفیق شدن این سیستم با دیگر سیستم های هوشمند موجود در ساختمان اشاره نمود که امنیت را برای ساکنین فراهم می کند.

با کاربرد کلید لمسی آشنا بشید!!

نحوه عملکرد سیستم امنیتی به عنوان سناریو خانه هوشمند

در سیستم اعلام سرقت هوشمند می توان چندین منطقه (zone) تعریف نمود و هر منطقه را به طور مجزا کنترل و مدیریت کرد و در صورت ورود سارقین به ساختمان می توان به راحتی محل حضور آنها را در ساختمان هوشمند به سرعت تشخیص داد. سیستم امنیتی هوشمند قابلیت تعریف و تنظیم به شکل های مختلف با توجه به نظر کارفرما و نوع کاربری ساختمان را دارد.

برای مثال در یک خانه هوشمند می توان ۳ نوع حالت دزدگیر با سناریوهای مختلف به کار برد:

۱سناریو تنها در خانه: در سناریوی تنها در خانه، فقط مگنت هایی که جلوی درب ورودی، پنجره یا اتاق های خاصی که شما تنظیم نموده اید، فعال می شوند و زمانی کاربرد دارند که،به عنوان مثال فرزند خردسال شما در خانه تنهاست.

۲ خواب: در سناریوی خواب فقط سنسورهای مربوط به درب ورودی فعال می شود و سایر سنسورها غیر فعال می باشند.

۳ مسافرت و ترک خانه: در این حالت تمامی سنسورها فعال شده و سیستم دزدگیر هوشمند بصورت کامل فعال می گردد. با هرگونه ورود غیر مجاز، سیستم هوشمند اقدام به اطلاع رسانی به شما از طریق تلفن همراه می نماید تا اقدامات مربوطه و لازم را انجام دهید. همچنین در این حالت، امکان تعریف سناریو شبیه ساز حضور نیز وجود دارد. در توضیح سناریو شبیه ساز حضور، هنگامی که شما سیستم ضد سرقت را فعال می نمایید، سیستم بصورت اتوماتیک و در دوره های زمانی کوتاه جهت اینکه بنظر بیاید که شما در منزل حضور دارید، اقدام به کارهایی از قبیل روشن یا خاموش کردن چراغ ها، کنار زدن پرده ها ، روشن یا خاموش نمودن تلویزیون و … می نماید.

 

 


:: موضوعات مرتبط: مقالات pdf , ,
:: برچسب‌ها: خانه هوشمند , سیستم امنیتی , قفل برقی , سناریو خانه هوشمند ,